Home
Menu
Zoeken Annuleren

 

 

 

 

De Activiteitencommissie

De activiteitencommissie, hierna te noemen AC, bestaat uit de volgende ouders:
Angela Schäfer (voorzitter), Marcella van Noort (penningmeester) , Daniëlla Tiemens, Kim van der Vreede, Marian Clarijs, Laura Priester, Colinda Nugteren, Emily van der Pol, Meryl de Vries, Ilja Brouwer-van der Giessen en Susan Visser, Annemieke Klaver-Baan en Esther Matahelumual.
Namens het team zijn afgevaardigd: Annemieke van Mourick en Marianne Stok.

De AC en het team zorgen jaarlijks voor diverse activiteiten en feestelijkheden. Samen met het team wordt alles georganiseerd en wordt de financiële ouderbijdrage weloverwogen besteed aan alle kinderen van school.
Per jaar komen alle leden van de AC ongeveer 6 keer bij elkaar samen met de afgevaardigden van het team.

Jaarverslag 2018 - 2019

Sponsorloop:
‘s Morgens om half acht werden de podiumtafels en de muziekinstallatie klaargezet, want al vrij snel zouden de eerste groepen voor hun warming-up komen. Op het podium stonden kinderen van groep acht. Zij deden de hele warming-up. Na deze opwarming van ruim vijf minuten was iedereen klaar voor het echte werk. Elk tijdsblok vertrokken ongeveer vijftig kinderen. Steeds werden de jongens en meisje aangemoedigd door alle supporters. Meester Ruud kletste alles aan elkaar en meester Erik zorgde voor begeleidende muziek.
Speciale gast was onze eigen Admiraal Krommeweg. Deze imposante verschijning moest natuurlijk geknuffeld worden. De telouders hadden het enorm druk met het bijhouden van alle gelopen rondjes.
Na de inspanning kregen de kinderen wat te drinken, wat fruit en een heerlijk ijsje. Met gloeiende koppies en een voldaan gevoel ging iedereen weer terug richting eigen klas. De jongste kinderen werden tijdens het hardlopen begeleid door hun vader, moeder, opa of oma.
Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd evenement.

Sinterklaas:
Het was weer voor heel veel kinderen een spannende dag. Zou Sinterklaas nog genoeg tijd hebben om onze school te bezoeken. En dat hadden de Sint en zijn Pieten zeker wel. Nadat een week eerder de kinderen van de groepen 1 t/m 4 de bruiloft hadden meegemaakt van twee Pieten, hoopte iedereen natuurlijk dat het kersverse echtpaar ook van de partij zou zijn. Maar helaas, de twee waren op huwelijksreis. De andere Pieten hebben heel wat gezongen op deze leuke ochtend. In de bovenbouwgroepen was het ook heel gezellig in de klassen waar weer de mooiste surprises en gedichten zijn gemaakt. Ook dit jaar zijn de kinderen heel ijverig geweest en hebben wij heel veel mooie en originele surprises gezien.
De kinderen in groep 5 en 6 hebben in hun schoen een leuke usb-stick gekregen en de groepen 7 en 8 hebben een chocoladeletter gehad. De groepen 1 en 2 hebben als schoencadeau bouncing putty en als zakcadeau een leuke paraplu. De groepen 3 en 4 hebben als schoencadeau een magneetspelletje gekregen en als zakcadeau een springtouw.Kerst:
Ook dit jaar is er weer heerlijk door ouders gekookt en konden de kinderen en de juffen/meesters genieten van een heerlijk kerstdiner. De groepen 1 t/m 4 hebben nog een lampjestocht gelopen rond het schoolplein. Helaas is het zingen op het plein niet doorgegaan vanwege het weer, maar de kinderen hebben met de leraren en de ouders in hun eigen klas gezongen. De groepen 5 t/m 8 hebben wat gezelligs in de klassen gedaan.
Vanwege de slechte weersverwachtingen waren de versnaperingen verplaatst naar de gymzaal op locatie Krommeweg en op locatie Admiraal was het verplaatst naar het theater. De zalen waren prachtig versierd en er stond een gezellig kerstmuziekje op. Hier konden de ouders onder het genot van iets lekkers samen de kerstvakantie inluiden. Wij bedanken de kookouders voor al het lekkers dat gemaakt is.

Pasen:
Dit jaar had de school een eigen broedkast met eieren. Alle klassen hielden de eieren goed in de gaten, want er konden elk moment kuikentjes uitkomen. En natuurlijk was er dit jaar weer een heerlijk paasontbijt in de klas. Er was weer volop brood, crackers, beleg, vers fruit en een gekookt eitje. Wie wilde kwam lekker in zijn pyjama naar school om zo samen te ontbijten. De paashaas was er ook bij en die maakte er een gezellig feestje van.

Schoolreis:
In de laatste periode van het schooljaar staan ook de schoolreisjes op het programma. De groepen 3 en 4 gingen naar Drievliet in Rijswijk en de groepen 5 en 6 naar Duinrell in Wassenaar. De kinderen kregen vanuit school drinken, een appel en zakje chips mee.

Kleuterfeest:
Het thema voor het kleuterfeest was circus en de kinderen en ouders hebben weer erg hun best gedaan om er zo feestelijk mogelijk uit te zien tijdens dit jaarlijkse festijn. Het leek even in het water te vallen met een klein buitje, maar gelukkig kwam de zon al snel weer tevoorschijn. In het park werden spelletjes gedaan en kregen de kinderen een lekker ijsje. Daarna een geweldige circusshow in onze eigen Brontheater en natuurlijk de afsluitende lunch.

Afscheid groep 8:
Na maanden oefenen was het dan zover. De musical van de groepen 8. Meester Roald heeft weer een fantastisch verhaal geschreven. De eindmusical heette ‘De kinderen van het Schaduwrijk’. De groepen 8 kinderen hebben een fantastische voorstelling gegeven en ook dit jaar werd er weer een traantje gelaten door de kinderen en de ouders. Wij wensen de kinderen heel veel succes toe met hun vervolgopleiding.

Eindfeest:
Ook dit jaar werd het schooljaar weer afgesloten met een spetterend eindfeest.
Het thema was dit jaar “Cirque du SOLeil”. Dit jaar deed ook de Kinderopvang mee aan dit feest. Er was weer een vossenjacht, waar bijna door alle kinderen aan meegedaan is. Op de schoolpleinen waren er heel veel spelletjes, waar de kinderen aan mee konden doen.
Natuurlijk was er ook aan de innerlijke mens gedacht en op het plein kon men terecht voor een lekker broodje hamburger, broodje knakworst, saté, fruit, ijsjes, en suikerspinnen. Ook was er dit jaar een patatkraam en Arnold van Koeveringe was er met zijn beroemde poffertjes! Terwijl de kinderen nog volop bezig waren met de spelletjes, was het DJ FenB die het ene na het andere nummer op professionele wijze aan elkaar mixte.

Dit jaar hebben wij afscheid genomen van Annemieke Klaver-Baan, Kim van der Vreede en ook ik ga het stokje overdragen. Wij willen de dames bedanken voor hun inzet van de afgelopen jaren. Emily van der Pol en Daniëlla Tiemens gaan het voorzitterschap overnemen.

Door de inzet en het enthousiasme van alle ouders en teamleden konden de activiteiten van het afgelopen jaar mogelijk worden gemaakt. Voor dit succes willen wij iedereen heel hartelijk danken. Het komende schooljaar 2019 - 2020 worden er weer allerlei activiteiten georganiseerd en wij hopen ook dit jaar opnieuw op uw steun te mogen rekenen.

Namens de activiteitencommissie,
de voorzitter Angela Schäfer.

Mocht u meer informatie willen hebben over de activiteitencommissie dan kunt u contact opnemen met de voorzitter via telefoonnummer 06-41472248 of via ac.adkw@solambacht.nl 

 

© SOL Ambacht 2018 | Disclaimer