Home
Menu
Zoeken Annuleren

 

 

 

 

De Activiteitencommissie

De activiteitencommissie, hierna te noemen de AC, bestaat uit een groep enthousiaste ouders, die samen met ons de diverse feesten op SOL Krommeweg organiseren. De vrijwillige ouderbijdrage die de AC voor elk kind van het basisonderwijs op SOL Krommeweg ontvangt, wordt aan deze krenten uit de pap besteed. Cadeautjes met de sint en kerst, een kerstdiner en paasontbijt, schoolreis en een spetterend eindfeest zijn voor de kinderen speciale momenten uit hun basisschooltijd. Met plezier organiseren de leden van de AC deze activiteiten voor de SOL, waarbij een nauwe samenwerking is met SOL Admiraal.
Op dit moment bestaat de activiteitencommissie uit de volgende personen: Emily van der Pol (voorzitter), Marian Clarijs, Meryl de Vries, Daniëlla Tiemens, Annemieke Klaver-Baan, Marcella van Noort, Kim van der Vreede, Laura Priester, Ilja van der Giessen, Susanne Visser, Colinda Nugteren en Esther Matahelumual. Vanuit het team hebben Marianne Stok en Annemieke van Mourick zitting in de AC. We vergaderen ongeveer 8 keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen wordt de voortgang van de diverse commissies besproken. Ieder lid van de AC neemt deel in een aantal commissies.
Elk schooljaar worden commissies gevormd voor de volgende terugkerende activiteiten: Sinterklaasfeest, kerstfeest, fancy fair of sponsorloop, Pasen, schoolreizen, kleuterfeest, afscheid groep 8 en het eindejaarsfeest.

Jaarverslag 2017 - 2018

Sinterklaas:

Ook dit jaar is Sinterklaas weer op bezoek geweest. Bij aankomst was Sinterklaas alleen een aantal Pieten kwijt. Gelukkig kwamen de Pieten bij het hoofdgebouw al snel aanvaren met een bootje en konden zij deelnemen aan het feestje. Op de dependance bleek dat de Pieten er allang waren, want zij hadden de nacht doorgebracht op een tentje op het dak van de school. Na een warm ontvangst op het schoolplein werd het feest verder in de klassen voortgezet.

De groepen 1/2 kregen dit jaar als schoencadeau een boek om zelf maskers te maken en als zakcadeau een doos met zelf te schilderen stenen.

De groepen 3/4 kregen als schoencadeau een spelletje in blik en als zakcadeau een doos met zelf te schilderen stenen.

De groepen 6 t/m 8 kregen een ventiel fietslampje als schoencadeau. Ook dit jaar hebben de kinderen erg hun best gedaan met het maken van de surprises en wij hebben heel wat originele en mooie creaties voorbij zien komen.  

 

Kerst:

Dit jaar hebben de kinderen weer kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner dat met behulp van ouders is klaar gemaakt. De kinderen en juffen/meesters zagen er weer super chique uit!

De groepen 1 t/m 4 hebben meegedaan met de lichtjestocht van Sophia. De kinderen hebben zich laten sponsoren en hiermee een heel mooi bedrag opgehaald voor het Sophia kinderziekenhuis, zodat zij een zorgbus kunnen aanschaffen. De Sophia zorgbus is een mobiel onderzoekslaboratorium, waarbij de kinderen aan huis in hun vertrouwde omgeving kunnen worden onderzocht.

De groepen 5 t/m 8 hebben samen met de leerkrachten kunnen genieten van alle leuke optredens.

Uiteraard was er ook aan de ouders gedacht en konden zij op het plein terecht voor een versnapering zoals warme chocomelk, koffie of thee.

 

Pasen:

Ook dit jaar was er weer een heerlijk paasontbijt verzorgd. Er was weer volop brood, crackers, beleg, vers fruit en een gekookt eitje. Wie wilde kwam lekker in zijn pyjama naar school om zo samen te ontbijten. Dit jaar gingen de kinderen van groep 1 t/m 4 paaseitjes zoeken in het Baxpark. Speciaal voor de middenbouw- en bovenbouwgroepen was er een kleine wedstrijd ‘paaseitjes raden’ georganiseerd. Op zowel SOL Krommeweg als SOL Admiraal stond een grote pot gevuld met paaseitjes. De klas die het dichtst bij het juiste aantal paaseitjes kwam mocht als beloning een uurtje bowlen bij Palm Party House.

 

Fancy Fair:

Ons tweejaarlijkse Fancy Fair was weer een daverend succes. Het evenement werd voor de verandering eens op de vestiging SOL Admiraal gehouden. De kinderen konden zich uitleven bij de vele spelletjes die er te doen waren. Raar met je haar en het schminken was weer enorm populair. Dit jaar hadden wij ook dansplaten van Macausport en dit was een enorm succes. Ook het Rad van Avontuur draaide weer op volle toeren en zijn er een heleboel mooie prijzen gewonnen. Er is weer een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel!

 

Schoolreis:

Dit jaar gingen de groepen 3 en 4 naar Duinoord en de groepen 5 en 6 naar het Archeon. Wij zijn dit keer op zoek gegaan naar totaal andere bestemmingen, zodat er wat meer variatie komt in de schoolreizen. Het is goed bevallen en de kinderen hebben zich goed vermaakt.

 

Kleuterfeest:

Dit jaar was het thema Landen. Het feest is ook dit jaar weer houden in het Baxpark en daar hebben de kinderen allerlei leuke spelletjes en activiteiten gedaan. De kinderen hebben de ochtend afgesloten met een picknick in het park. Als aandenken hebben zij een “wereldbol strandbal” gekregen. 

 

Afscheid groep 8:

De drie groepen 8 van het afgelopen schooljaar hebben hun ‘Brontijd’ afgesloten met het vol enthousiasme opvoeren van een musical. Ook dit jaar is de werkelijk schitterende musical ‘MovieVille’ geschreven door onze eigen creatieve duizendpoot meester Roald. Tijdens de musical komen drie kinderen door een foutje in de wereld van filmfiguren terecht en beleven daar de nodige avonturen.

 

Eindfeest:

Ook dit jaar werd het schooljaar weer afgesloten met een spetterend eindfeest.

Het thema was dit jaar “Playa del Sol”. Het thema sloot mooi aan bij de naamswijziging en het inluiden van de welverdiende zomervakantie. Het plein was dan ook geheel in vakantiesfeer omgetoverd en de kids hadden hun mooiste vakantie outfit aangetrokken.  Ook dit jaar was er weer een vossenjacht, waar bijna door alle kinderen aan meegedaan is. Op de schoolpleinen waren er natuurlijk heel veel spelletjes, waar de kinderen aan mee konden en de Sing-a-Long Shower kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Natuurlijk was er ook aan de innerlijk mens gedacht en op het plein kon men terecht voor een lekker broodje hamburger, broodje knakworst, sate, fruit, ijsjes, en suikerspinnen. Ook was er dit jaar een patatkraam en Arnold van Koeveringe was er met zijn beroemde poffertjes! Terwijl de kinderen nog volop bezig waren met de spelletjes, was het DJ FenB die het ene na het andere nummer op professionele wijze aan elkaar mixte. Het podium waar de dj stond te draaien stond regelmatig te trillen op zijn grondvesten van de dansende menigte.

 

Alle activiteiten kunt u volgen of nogmaals nalezen op de website van de school https://krommeweg.solambacht.nl Hier vindt u ook de foto’s die gemaakt zijn tijdens alle activiteiten.

 

Dit jaar hebben wij afscheid genomen van Silvia van der Steen en Katja Verwijs. Wij willen de dames bedanken voor hun inzet van de afgelopen jaren.

Door de inzet en het enthousiasme van alle ouders en teamleden konden de activiteiten van het afgelopen jaar mogelijk worden gemaakt. Voor dit succes willen wij iedereen heel hartelijk danken. Het komende schooljaar 2018 - 2019 worden er weer allerlei activiteiten georganiseerd en wij hopen ook dit jaar opnieuw op uw steun te mogen rekenen.

 

Namens de activiteitencommissie,de voorzitter Angela Schäfer.

 
Mocht u meer informatie willen hebben over de activiteitencommissie dan kunt u contact opnemen met Angela Schäfer (voorzitter): telefoonnummer 06-24523853 of via ac.adkw@solambacht.nl

© SOL Ambacht 2018 | Disclaimer