Home
Menu
Zoeken Annuleren

Opnames voor Bron van Talent speelfilm bijna klaar

De afgelopen maanden hebben talloze opnames plaatsgevonden voor de speciale Bron van Talent-speelfilm ‘Op Zoek Naar Freddie’, en we kunnen met een gerust hart stellen dat het einde van de opnames in zicht komt. Nog maar 7 opnamedagen en dan zit het er op!
De meeste opnames zijn gedaan op de woensdagmiddag, soms zelfs tot ná 16.00 uur. Maar juf Aletta, juf Richelle en meester Roald zijn vaak ook op de zondagen in de weer geweest om scenes te filmen! Alles om een zo goed mogelijke film te maken.
De film heet dus ‘Op Zoek Naar Freddie’. Maar waar gaat de film nou precies over? Meester Roald vertelt: “De film speelt zich af in 1987, en het gaat over een schoolklas die een Talentenshow gaat organiseren. Alle kinderen doen mee, behalve het meisje Melody. Zij durft gewoonweg niet. Melody is een enorme fan van Queen-zanger Freddie Mercury, en ze heeft gelezen dat hij -net als zij- óók heel verlegen is. Hij kan die verlegenheid echter opzij kan zetten als hij optreedt, en dat is nou net iets wat zij ook wil leren, vandaar de symbolische titel ‘Op Zoek Naar Freddie’. Melody heeft ook een zelfverzekerde (en enigszins zelfingenomen) tweelingzus genaamd Didi, en Didi is degene die achter de organisatie zit van de Talentenshow. Didi laat uiteraard geen kans onbenut om er lekker in te wrijven dat haar zus niet mee durft te doen. Didi en Melody staan in elk opzicht haaks op elkaar, en dat levert een aantal verhitte scenes op! Dan is er ook nog een ongelukje met een heuse tijdmachine, wat leidt tot grote hilariteit. Het wordt denk ik een onwijs geslaagde film, met grappige én ontroerende momenten, en ik kijk nu al ontzettend uit naar de première straks!”
En wanneer is die première precies? De bedoeling was nog eind dit schooljaar. De laatste weken staan echter al bol van activiteiten, dat we hebben besloten om de première uit te stellen naar begin volgend schooljaar, hoogstwaarschijnlijk in september of oktober 2019. Het belangrijkste is dat we binnenkort ál het beeldmateriaal in ieder geval geschoten hebben! De film zelf is daarna nog steeds niet helemáál af, want dan moet ook de montage nog worden afgerond… zoals Freddie zou zeggen: The Show Must Go On!
Wij zijn in ieder geval trots op de grote groep kinderen die voor en achter de schermen maandenlang in de weer zijn geweest van deze film een groot succes te maken! En niet te vergeten alle hulpouders, en de meesters en juffen die een gastrol spelen in de film! Een film maken komt echt aan op samenwerking, en dat maakt het een heel bijzonder en waardevol cultureel project! En waar anders vindt het plaats dan op SOL Admiraal Krommeweg? Hier telt elk talent!
Media
  • fred
© SOL Ambacht 2018 | Disclaimer